Hardloopevenementen in Amersfoort e.o. in februari 2014

Henschotermeergames 2014

Deze keer een wat ‘vroege’ editie van ‘wat is er zoal te doen op duursportgebied in Amersfoort en omgeving‘. Dat heeft een reden, want het enige evenement in de maand februrai valt al meteen op de eerste dag: de wintereditie van de Henschotermeergames. Rond (dus niet in) het Henschotermeer kan men zaterdag 1 februari hardlopen bij een korte (2,5 km) en een lange cross (10 km, dus 4 x het rondje van 2,5 km). Gezien het parcours kan je er van uit gaan dat het zwaar zal zijn. Daarnaast wordt er ook een run-atb-run georganiseerd, zodat er voor een ieder wat te doen valt. Gezien de ervaringen van eerdere Henschotermeergames en de fraaie omgeving kan ik dit evenement alleen maar aanraden. Houd wel rekening met het feit dat het betaald parkeren is, dus zorg voor een bankpas genoeg geld voor de parkeerautomaat, anders sta je daar volgend jaar nog.

Andere hardloop- of triathlonevenementen zijn er niet in februari. Maar wel de volgende evenementen:
Op zaterdag 15 februari een atb-toertocht in en rondom Soest, met de keuze uit 30 en 45 kilometer. Een week later, 22 februari dus, zijn er de Ergometerkampioenschappen van roeivereniging Hemus. Weer eens wat anders voor mannen en vrouwen van de lange adem.

En dan nog dit: elk jaar wordt door AV Triathlon de Amersfoortse Baan Competitie georganiseerd. Ook al begint deze serie wedstrijden pas in maart, de inschrijving loopt meestal heel snel. Dus als je nog interesse hebt in baanwedstrijden over 5000, 3000, 1500 en 800 meter, aarzel niet te lang en schrijf je in.

De volgende maand is de ‘winterstop’ voorbij en zijn er weer voldoende hardloopevenementen in Amersfoort en omgeving, maar daarover later meer.

Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort en omstreken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s