Hardloopevenementen in augustus 2016 in Amersfoort en omstreken

Hoogste tijd om de vakantievetjes er af te lopen, dan wel te kijken hoe het er met de vorm voor staat, zo kort voor de maanden met snelle wedstrijden. In Amersfeurt en directe omgeving kan men zich in augustus op 4 plekken al dan niet flink uitsloven.

De eerste gelegenheid daarvoor is woensdagavond 17 augustus bij de Henschotermeergames. Nummer twee van de zomereditie met daarbij voor pure hardlopers een duoloop over 10 kilometer. Hierbij loop je de hele tijd met zijn tweeën: het is dus raadzaam om niet een veel snellere dan wel veel langzamere loopmaat te zoeken. Ongeveer drie kwartier daarvoor start een soort dubbele zwemloop, waarbij deelnemers achtereenvolgens 300 meter zwemmen, 3 kilometer hardlopen, 300 meter zwemmen en eindigen met 3 km hardlopen. Zeer speciaal, waarbij het advies is om twee paar hardloopschoenen mee te nemen.
Zoals bij alle edities van de Henschotermeergames geldt ook hier: bij twijfel gewoon meedoen, want er heerst altijd een prima sfeer, de omgeving is top en het is prima als ‘tussendoortje’ te doen. Afgaande op de informatie op de site moet het voor toeschouwers een feest zijn, omdat deelnemers rondes van 1500 meter lopen en dus vaak voorbij komen. Overigens vindt het genoemde festival plaats op 10 september, dus of er daadwerkelijk sprake is van opbouw is maar de vraag.

Zaterdag 20 augustus kan men meedoen aan de Dorpsloop in Hoevelaken. Meer dan een recreatief evenement is het niet, dat blijkt ook wel uit de zeer summiere informatie op de site van de dorpsdag. Voor de kosten, slechts € 5,-, hoef je het niet te laten.

De Gildeloop in Soest is een alom bekende regionale wedstrijd die bij veel lopers op de agenda staat (of men er dan ook daadwerkelijk start is een tweede). Dit evenement, de 41-ste editie alweer, vindt plaats op woensdag 24 augustus, waarbij het parcours bestaat uit drie rondes door de polder bij Soest, met in elke rondje een stukje ‘vals plat’. De totale afstand is 10 km en geloof het of niet, er is sprake van elektronische tijdwaarneming. Het is een onderdeel van de Gildefeesten en de sfeer is daar meestal goed te noemen.

Op de laatste dag van de maand, woensdag 31 augustus, kan men terecht bij de 22-ste editie van de Emiclaerloop. Start en finish in winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort, met daartussen een zeer uitdagend (ahum) parcours van 2500 meter dat loopt langs woningen in de wijk Kattenbroek, langs het Schothorsterbos en langs de vijver van Emiclaer. Echt snel is het niet, maar elk jaar doen er veel deelnemers uit de omliggende wijken mee, zodat deze loop aan wensen/verwachtingen voldoet. Om tot de ‘hoofdafstand’ te komen moet je wel 4 keer dat rondje lopen.
De vraag is of het startschot dit jaar klinkt uit het startpistool of dat er voor een alternatieve knal wordt gezorgd.

Concluderend kunnen we stellen dat de tweede helft van augustus genoeg mogelijkheden biedt om in ‘wedstrijdverband’ hard te lopen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s