30-ste editie Florijnwinterloop

Florijn winterloop

Ik ben niet zo’n voorstander om (ruim) van te voren in te schrijven voor loopevenementen. Daar heb ik zo mijn redenen voor en daar schreef ik eerder al een stukje over. Ik weet dat ik daardoor soms te laat ben om mee te doen (‘vol is vol’), dan wel dat ik meer betaal (geen ‘early bird’ korting).

Toch is er één evenement waar ik altijd een uitzondering voor zal maken. De inschrijving is bij wijze van spreken nog niet geopend of ik heb mij al ingeschreven voor de Florijn winterloop. De Florijnloop is dit jaar zelfs al aan de 30-ste editie toe. Dat laat men ook duidelijk merken, o.a. via een fleurig logo en door een pagina met geschiedenis op te nemen. Van de 29 eerdere edities heb ik er drie gemist, drie keer door een blessure dan wel dat ik geopereerd was en niet mocht lopen.

Op de site ook een verslag uit de locale courant van de eerste editie uit 1988. In de loop der jaren is er genoeg veranderd, zie de afbeelding in het artikel. Destijds was het een kleinschalig evenement (categorie boerenlullenloopje met ongeveer 130 deelnemers) en was de start voor de kantine (na 73 meter scherp naar rechts). Bekijk de deelnemers onder het doek met ‘TRATS’ en je ziet dat lopers met strakke tights in de minderheid waren en dat er nog haar op de schedel groeide. Om dat te kunnen zien moet je wel heel goed je best doen, de kwaliteit is niet 100% en daarmee bedoel ik de afbeelding, niet mijn haardos. Het artikel heb ik van de site van de Florijnloop geplukt (waarvoor mijn dank) en ik heb voor het gemak een rood kader om mijn startpositie geplaatst.

Het resultaat die zaterdag begin januari 1988: een strakke 5e plaats en tweede Woudenberger. Dat ga ik dit jaar niet overtreffen, sterker nog: niet eens benaderen. Los van het feit dat ik geen Woudenberger meer ben, is de kans op deelname zo goed als nul. Dat heeft te maken met een protesterende kuit. Helaas moet ik zeggen, want ondanks dat het evenement uit zijn voegen begint te groeien is het een goed en sfeervol gebeuren. Kortom, weer voor niets ingeschreven, dat is de reden dat ik dus niet meer vooraf inschrijf.

En toch … en toch … zal ik rond 1 oktober 2017 weer op de knop ‘inschrijven’ klikken. Sommige zaken veranderen nooit.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen, Sport, Sport van Sporter 2017 en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 30-ste editie Florijnwinterloop

  1. Pingback: Waar blijven de wedstrijdverslagen? | Joost van Loo

Reacties zijn gesloten.