Hardloopevenementen in juli 2017 in Amersfoort en omstreken

Loopagenda Amersfoort juli 2017

Zomervakantietijd, dat betekent dat je regelmatig te maken krijgt met het samenvoegen van juli en augustus, denk aan zogenaamde dubbelnummers. Daar doen wij niet aan mee, hier ‘gewoon’ een aparte agenda over juli van hardloopevenementen in de regio Amersfoort en directe omgeving.

Woensdagavond 5 juli wordt de Funtriathlon gehouden, een leuk kleinschalig evenement waarbij drie deelnemers per team een ienemini triatlon afleggen van 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen. Gewoon als leuk tussendoortje in de mooie omgeving van bosbad Amersfoort. Wat betreft de kosten, daar hoef je het niet voor te laten. Het enige is dat je alleen in teamverband mee kan doen.

Standaard op de eerste woensdagavond van de zomervakantie in de regio Midden-Nederland: de Henschotermeergames, dit jaar op 12 juli. Een prima georganiseerd evenement bij het prachtige Henschotermeer. Multisport liefhebbers kunnen kiezen voor de run-swim-run bestaande uit 2.5 km hardlopen, dan 500 meter zwemmen in het Henschotermeer en als afsluiting weer een rondje hardlopen om het Henschotermeer (met een beetje pech de gehele 2.5 km met zand in de schoenen).
Degenen die niet van een nat pak houden kunnen meedoen aan een 15 km estafette, waarbij men in duo’s om en om 2.5 kilometer hard loopt. Het evenement is een aanrader. Doe je mee (of ga je kijken) dan moet je er rekening mee houden dat er voor parkeren met pin betaald moet worden.

Vaste prik op de eerste zondag van de maand, een zogenaamde parkrun. Dit keer op 2 juli in Nimmerdor, met start/finish bij LTV Flehite.

Tenslotte nog iets: vind je het leuk om bij een social run gekleurde armbandjes te verzamelen (is dat echt leuk?) dan kan je overwegen om mee te doen met de Rainbowrun op 20 juli.

Wees gerust, volgende maand is de kalender uitgebreider.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.