Emiclaerloop 2017 vanaf de zijkant

Emiclaerloop 2017

Om wat extra spanning te creëren had de organisatie van de Emiclaerloop een half uur voor de start enkele onweersklappen geregeld. Spanning die nodig is omdat het parcours van de Emiclaerloop gewoon ruk is niet al te uitdagend is. Zoals zo mooi in het AD staat vermeld “volgens insiders is dit een lastig buitenloopje vanwege alle stoepjes en bochtjes“. Dat is dus het algemene gevoel over het parcours en dat heeft te maken met het gedeelte in de buurt van start/finish, het middendeel waarbij men over het veld en langs het bos loopt is prima.

Terugkomend op het onweer: wees eerlijk, er zijn weinig hardlopers die met plezier in het onweer gaan hardlopen. Zeker niet omdat een deel van het parcours over een open veld gaat. Uiteindelijk bleef het onweer beperkt tot enkele klappen op afstand en kon het evenement om half 8 van start.

In frisse regen liepen ruim 300 deelnemers één of meer rondjes van 2.5 kilometer. De regenachtige omstandigheden waren beter dan de avonden er voor, toen de temperatuur hoger was en men dankzij de benauwdheid flink wat vocht verloor. Opvallend was dat het evenement wordt georganiseerd door de blauwen, terwijl het, zeker in de kop van de wedstrijd, barstte van de oranje lopers. Wat dat betreft is de animo van Altis beduidend hoger dan die van AV Triathlon waarbij je je afvraagt of de lange afstandwedstrijdgroep van AV Triathlon nog bestaat (nu was er slechts één deelnemer uit die groep).

Kort over de wedstrijd: de eerste rondes liepen de snelle 5 kilometerlopers voorop, toen die eenmaal waren gefinisht bleven de diehards van de 10 kilometer over. Waarbij Altismaster Rik de laatste twee rondes met een schaduw liep en zoals wel vaker was de schaduw de laatste meters sneller. Bij de vrouwen was het verschil groter, maar leek het er op dat de nummer twee aan het einde meer over had dan de winnares.

Los van het feit dat het parcours als niet ideaal bekend staat en dat de weersomstandigheden niet optimaal waren, was de opkomst goed te noemen. Daarnaast is het uiteraard een prima mogelijkheid om te testen hoe het er na de vakantie met de conditie voorstaat, zeker als men in het achterhoofd houdt dat de komende maand mooie en bekende evenementen op de agenda staan, zoals Dam-tot-Dam, Halve van Hoogland en de Singelloop (Utrecht).

Helaas haperde de tijdsregistratie waardoor er van niemand officiële tijden bekend zijn. Dat, gecombineerd met de regenachtige omstandigheden, leverde vervolgens een prachtige slotzin op in het AD: ‘Alle tijden vielen hierdoor in het water‘. Beste AD, promotie voor die auteur!

Tenslotte nog enkele actiefoto’s, waarbij opgemerkt dat de meeste foto’s door de regen en schemering minder fraai zijn geworden. Denk hierbij aan ‘wazige’ hardlopers en dan bedoel ik geen hardlopers die onder invloed hardlopen of die er niet helemaal met hun gedachten bij zijn.
Kortom, we moeten het doen met onderstaande foto’s met van boven naar beneden: nummers twee (Rik) en winnaar (horzel) bij de mannen, nummer drie Jeroen, nummer 1 bij de vrouwen Milou, nummer 2 bij de vrouwen Kim, veruit de snelste man maar die liep de 5 kilometer, een vol parcours dankzij de fraaie opkomst.

Emiclaerloop 2017

Emiclaerloop 2017

Emiclaerloop 2017

Emiclaerloop 2017

Emiclaerloop 2017

Emiclaerloop 2017

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Emiclaerloop 2017 vanaf de zijkant

  1. Pingback: Schuifpuzzel – renerent42

Reacties zijn gesloten.