Hardloopevenementen in september 2017 in Amersfoort en omstreken

Loopagenda Amersfoort september 2017

Voor hardlopers dan wel triatleten is er in september een aantal fraaie evenementen in Amersfoort en directe omgeving.

Zondag 3 september wordt de keistadtriathlon gehouden, een heuse stadstriatlon. Amersfoort staat bekend om de fraaie Koppelpoort, vlak daarbij is de wisselzone (parc-fermee) en vindt de zwemstart plaats. Twee afstanden, te weten de achtste en de kwart triatlon, staan op het programma. Een fietsronde van ongeveer 10 kilometer en looprondes van 2.5 kilometer zorgen er voor dat toeschouwers de ware helden diverse keren voorbij kunnen zien komen. Met 500 deelnemers kan deze editie nu al als succesvol worden bestempeld.
Inschrijven is niet meer mogelijk, maar kijken kan altijd. Als we het toch over een sportkijktip hebben, dan is dit er één.

Twee weken later vindt het andere grote evenement plaats, de Halve van Hoogland. Op zondag 17 september kan men naast de halve marathon ook kiezen uit 5 en 10 kilometer. Vroeger was er altijd wel wat met dit evenement (destijds ook bekend onder de naam Halve marathon van Amersfoort), tegenwoordig heeft men de zaak goed op de rails.
17 september hoor ik jullie al zeggen, dat is hetzelfde weekend als de ‘Dam tot Dam loop’. Klopt, maar hier betaal je èn minder èn kan je 5 kilometer meer lopen èn is het minder druk. Kortom, allemaal redenen om te kiezen voor de Halve van Hoogland.

Tussendoor kan men op woensdagavond 6 september terecht bij de Hulckesteijnloop. Daar heeft men de keuze uit zowel 5 als 10 kilometer, zoals bij bijna elk evenement, maar ook een 15 kilometer. Een prima ‘laatste test’ voor de Halve van Hoogland (vooruit, of voor Dam tot Dam). De organisator is in ieder geval vrij fanatiek, want bij bijna elke reactie op loopevenementen in de regio Amersfoort geeft hij aan dat er ook een Hulckesteijnloop is. Ik zou zeggen: doe mee en kijk of zijn gedram het waard is.

Voor lopers die er van houden in teamverband bezig te zijn is er eind september de Utrechtse Heuvelrugestafette, waarbij een team van 10 personen een afstand van 100 kilometer moet afleggen. De snelle, en ook de langzame, rekenaar ziet als snel wat de gemiddelde afstand is die elke loper moet afleggen. Voor lopers die een uitdaging zoeken zorgt een zin op de site al voor wat extra spanning (ahum): ‘Dit jaar heeft de 10e editie een aanzienlijk gewijzigd parcours ‘. Meedoen is simpel: zoek 9 medelopers, minimaal één fiets en wat vervoer. Plus uiteraard wat centen als inschrijfgeld.

Als laatste noem ik de maandelijkse Parkrun, dit keer in Birkhoven. Op dezelfde dag als de keistadtriathlon, maar dat zal waarschijnlijk geen grote invloed hebben op het aantal deelnemers. Er is een klok zodat men de eigen tijd kan registreren en, ook niet onbelangrijk, het is gratis.

Kortom, ook in september is er voor hardlopers genoeg te kiezen om ergens aan de start te verschijnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen, Triathlon en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.