Halve van Hoogland 2017 vanaf de zijkant

Zondag 17 september werd de Halve van Hoogland georganiseerd. In tegenstelling tot de dagen voorafgaand aan het evenement was het op de dag zelf bijna ideaal om hard te lopen. De regen en (harde) wind van de voorgaande week waren verdwenen, daarvoor in de plaats was het bijna windstil (hoewel er in de polder vast wel enige wind geweest zal zijn), scheen de zon en was de temperatuur in de schaduw ruim onder de 20 graden. Vanaf de zijkant leken de omstandigheden zodanig gunstig dat het wel pr’s zou moeten gaan regenen.

Veel hardlopers zag ik voorbij komen, heel veel zelfs en dat kan als positief worden bestempeld. Geteld heb ik het niet, maar toch waren er dit jaar ongeveer 100 deelnemers minder dan vorig jaar, althans volgens de organisatie en wie twijfelt daar dan aan. Apart, want als je ziet hoeveel er wekelijks in Amersfoort/Hoogland wordt hardgelopen zou je een recordaantal deelnemers verwachten. Uiteraard snoept ‘dat andere’ evenement deelnemers weg en wellicht dat er genoeg hipsterlopers zijn die alleen trainen en geen zin hebben in een rood hoofd (en zweet) tijdens een wedstrijd.

Al met al kan deze editie weer als geslaagd worden beoordeeld met op elke afstand duidelijke winnaars. Wat betreft de eerder genoemde pr’s, bekijk daarvoor de uitslagenpagina. Bij de halve marathon was overigens sprake van een ouderwetse situatie dat een loper er als een haas vandoor ging. Bij het 2,5 kilometerpunt had deze loper een grote voorsprong (geklokt op ruim 20 seconden), maar was toen al zichtbaar dat hij dat niet ging volhouden. Klopt ook wel, want bij terugkomst was hij in geen velden of wegen te bekennen.

Voor overige actiefoto’s verwijs ik naar andere sites, waaronder die van de organisatie. Ik beperk mij tot een enkele sfeerfoto, al dan niet voorzien van een filter:

Halve van Hoogland 2017
Halve van Hoogland 2017
Halve van Hoogland 2017
Halve van Hoogland 2017
Halve van Hoogland 2017
Sfeertrommelaars. De variatie in hun repertoire was net zo groot als de keuze in schooluniformen in Noord-Korea. Leuk voor de lopers die dat hooguit een paar seconden aanhoren, als je dat 3 uur lang moet ondergaan krijg je de neiging om Kim Jong-un te vragen hen een keer uit te nodigen.
Halve van Hoogland 2017
Halve van Hoogland 2017
Vooruit, toch nog wat deelnemers. Hier de overduidelijk snelste loper op de halve marathon, Casper Koelman.
Halve van Hoogland 2017
De achtervolgers, waarbij Rik de flexibiliteit van zijn enkel test.
Halve van Hoogland 2017
Omdat de winnaar van de 5km, Rik Goethals, zo’n fraaie loophouding heeft laat ik hem zien. Voor de volledigheid dan ook maar de winnares op de 5 km, Madelief Kok.

Tenslotte nog dit: volgens de site en het logo was het de 39e Kok Wooncenter Halve van Hoogland. Als je dat leest denk je dat het de 39-ste editie is van de Halve van Hoogland met Kok Wooncenter als sponsor. Ja toch? Twee keer mis. Nu kan ik uit commercieel oogpunt indenken dat men de eens in de zoveel tijd wisselende sponsor in de naam vermeldt. Maar dat er dan 39e staat bij Halve van Hoogland is gewoon onjuist. Het is waar dat het de 39-ste editie van de halve marathon is, maar ooit was het de de marathon van Amersfoort, later alleen de halve van Amersfoort en toen die ter ziele dreigde te gaan is men gaan samenwerken met het Dorpsfeest Hoogland. Tot ieders tevredenheid, want de deelnemersaantallen zijn duidelijk hoger dan jaren geleden.

Volgend jaar de 40-ste editie. In het verslag in het regionale deel van het AD laat de organisatie zien over humor te beschikken dat men denkt aan een funrun met hindernissen en modder. Althans, we mogen uitgaan van humor, ja toch?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.