Lachwekkende (of toch nuttige) accessoires

hardlooponzin

Hardlopen is in principe heel simpel. Wees eerlijk, meer dan een shirt, broek en goede hardloopschoenen heb je niet nodig en dan heb ik het verder niet over de enorme keuze in merken, materialen, kleurstellingen en onder- tussen- en bovenkleding (de zogenaamde laagjes). Om de outfit een beetje af te maken kan er ook wel een pet/muts (of nog erger een buff) dan wel zonnebril bij en voor de trailrunners een rugzak. Oké, een klokje om de pols om bij te houden hoe je lang je bezig bent (geweest) is ook wel nuttig, laten we er dan ook van uitgaan dat het horloge gebruik maakt van gps.

Vervolgens is het ‘gewoon’ hardlopen.

Maar … soms kom je zaken tegen die ‘handig’ zijn. Handig, maar dan wel met aanhalingstekens er omheen. Daarmee komt de humor keihard de hardloopwereld in. Denk bijvoorbeeld aan de ‘vingerbel‘ die een paar jaar geleden opdook. Alleen al het idee leverde lachsalvo’s op onder de hardlopers. Helemaal hilarisch werd het toen daar nog ook nog serieus aandacht aan werd besteed.

Ook zo’n zogenaamd handige, maar die in de praktijk wel tot meewarige blikken heeft geleid: startnummermagneten. Alleen nuttig voor hardlopers die bang zijn voor minuscule gaatjes in hun loopkleding.

Zo zijn er vast meer voorbeelden van volstrekt (of minder volstrekt) nutteloze accessoires dan wel gadgets (hoor ik daar iemand zeggen dat gadgets sowieso nutteloos zijn?) en zal iedereen wel één of meer voorbeelden kunnen noemen.

Het meest hilarische, en dus nutteloze, dat ik ben tegen gekomen zijn deze … ehhh … nou ja kijk zelf maar. Idioterie van de bovenste plank, maar het levert in ieder geval wel een lach op. Net zoals de rest van de producten die men op die site verkoopt, die overigens niets met hardlopen te maken hebben (vooral deze levert een schaterlach op als je iets buiten de lijntjes denkt).

Tot zover een bericht in de categorie “lekker belangrijk“, nu weer tijd voor het serieuze werk: hardlopen!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Diversen, Hardlopen, Humor, Overig, Triathlon en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.