Hardloopevenementen in oktober 2017 in Amersfoort en omstreken

Loopagenda Amersfoort september 2017

In het kader van ‘promoot de hardloopsport in Amersfoort en omstreken‘ is hier het maandelijkse overzicht waar men zoal aan de start kan verschijnen.

Zondag 8 oktober, wordt de Bosmarathon in Soest georganiseerd. Afstanden variërend van 5 km tot en met de hele marathon. In een werkelijk prachtige omgeving loopt men rondjes van 10.5 kilometer (behalve dan de 5 kilometerlopers) en als je dat vier keer doet heb je de marathonafstand afgelegd. Voor wie dat weekend nog geen loopplannen heeft kan de Bosmarathon overwegen. Redelijk druk, dus houd rekening met enige parkeerproblemen als je met de auto komt, hoewel de starttijden van de verschillende afstanden goed verspreid zijn.

Op zaterdag 14 oktober kan men in Nijkerk terecht voor een 5 of 10 kilometer bij de Arkervaartloop. Start en finish in het ‘altijd gezellige’ Nijkerk. Het parcours gaat door de polder van Arkervaart, zodat voor iedereen ook duidelijk is waar de naam van het evenement vandaan komt. Opwindend dan wel uitdagend parcours? Waarschijnlijk niet, behalve voor polderliefhebbers dan wel hardlopers die van weidevogels kijken houden. En ja, er zijn hardlopers die aan ‘vogels kijken‘ doen, commentaar laat ik achterwege.

Zondag 22 oktober kan men in de Amersfoortse wijk Vathorst van start bij de Vathorstrun (applaus voor de originele naam). Ook hier keuze uit de vaste afstanden 5 en 10 kilometer. Een site die er prima uitziet, alleen het onderdeel parcours is niet bijgewerkt. 10 tegen 1 dat het parcours de polder ten noorden van Vathorst in gaat. Als evenement een leuk tussendoortje om op de weg de snelheid te testen.

De laatste zondag, dan is het 29 oktober, kan men terecht bij de Vlasakkerloop. Met afstanden van 5 en 10 kilometer plus 10 Engelse mijl is er voldoende keuze. De omgeving is prachtig, dus er is geen enkele reden om hier niet aan mee te doen. Kan je niet hardlopen maar wel wandelen, ook dan heeft men voldoende keuze. Dat verklaart het relatief hoge gehalte aan grijze haren.

Dan zijn we er nog niet, want zondag 1 oktober kan men terecht bij twee evenementen. De ene is de maandelijkse parkrun, deze keer op het hoogste punt van Amersfoort, te weten bij Berghotel en zoals altijd is deelname kosteloos. Het andere evenement is het eerder dit jaar door broedende kieviten afgelaste evenement Mudrunfun. Het evenement wordt voor de laatste keer georganiseerd. Heeft het nog iets met hardlopen te maken? Vast, want je kan het hardlopend afleggen, maar dat geldt ook voor een sprintje naar een bijna-vertrekkende trein.

Het is duidelijk: genoeg keuze om ergens in wedstrijdverband (of net niet in wedstrijdverband) hard te lopen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Birkhoven, Hardlopen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.