‘Elke dag hardlopen’-challenge 2017

Elke dag hardlopen challenge 2017

Bijna een traditie: de door het Amersfoortse filiaal van Runnersworld georganiseerde challenge ‘gedurende één maand elke dag hardlopen‘. Dit jaar eerder dan de afgelopen twee jaar en daar zal best wel een goede reden voor zijn. Vorig jaar was de challenge iets breder dan alleen hardlopen, gelukkig beperkt men zich dit jaar tot alleen hardlopen.

Ook al ben ik zelf een voorstander van een ‘elke dag sporten i.p.v. alleen hardlopen challenge’, simpelweg omdat ik weet dat er bij elke dag hardlopen bij mij het blessuregevaar op de loer ligt, ik juich het toe dat er nu gekozen is voor de simpele variant: elke dag minimaal 1 Engelse mijl hardlopen, grofweg 1600 meter. Hardlopen dus, niks anders. Bij de vorige versie mocht je namelijk ook andere sporten doen, maar dat leverde uiteraard enige discussie op. Met als uitkomst dat je soms activiteiten voorbij zag komen waarbij je je afvroeg of dat wel echt sport was. Hierbij ging het opvallend vaak over fietsactiviteiten die werden gelogd. Zoals? Nou fietsritjes op de gewone fiets, maar dan zomaar door de polder of boodschappenritjes over hemelsbreed 500 meter waarbij men via een paar extra wijken ging fietsen. Ook gezien: wandelingen, uiteraard zou ik zeggen.

Op zich niks mis mee, want wees eerlijk, ook bij de ‘runeveryday-challenge’ zie je wel eens situaties voorbij komen waarbij men heeft hard gelopen in een tempo van 8 kilometer per uur. Dat is net geen wandelen, maar veel scheelt het niet. Daarnaast kan je de afstand van 1600 meter vergelijken met een fietsritje van grofweg 7 à 8 kilometer (als we even de hele triatlon als uitgangspunt nemen en de 42 loopkilometers vergelijken met de 180 fietskilometers). Kortom, sommige hardloopactiviteiten zijn net zo ‘discutabel’ als de ritjes op de opoefiets.

Maar goed, dit jaar is er geen discussie, zoals eerder aangegeven, het is slechts hardlopen. Meer informatie kan je op de site lezen. Het is ook de versie van ‘geen fratsen’, want er zijn geen kosten, er is geen goed doel en er zijn geen verplichtingen. Kortom: simpel en leuk. Voor degenen die 31 dagen hebben gelopen, bij voorkeur hard, is er na afloop een attentie.

Meedoen dan wel ben je geïnteresseerd: kwestie van inschrijven en als je het niet volhoudt is er niks aan de hand. Wel voor 1 oktober inschrijven omdat de challenge gedurende de maand oktober wordt gehouden.

Tip: omdat er geen minimale snelheid in de regels staat vermeld kan je ook 1600 meter wandelen. Geloof het of niet, maar soms kom ik tijdens het uitlaten van de hond een oude Chinees tegen (geen grap) die overduidelijk de hardloopbeweging maakt. Zelfs wandelend haal ik die man in. Kortom, het is maar net welke definitie je geeft aan de term hardlopen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Alle dagen hardlopen, Amersfoort, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.