Hardloopevenementen in december 2017 in Amersfoort en omstreken

December biedt volop mogelijkheden voor hardlopers die in Amersfoort of directe omgeving ergens aan de start willen staan.

Het begint al op zaterdag 2 december met de Sint Nicolaasloop in Bunschoten. Zo langzamerhand een klassieker, want inmiddels de 42-ste editie. Niet alleen is de sfeer altijd goed, men heeft keuze uit drie afstanden (5, 10 en 15 kilometer), vaak doen Amersfoortse snelle mannen mee en ook is de goedheiligman aanwezig (weliswaar een hulpsinterklaas) met echte zwarte pieten. Hoewel dat laatste voor een deel van Nederland weer geen aanbeveling is. Het parcours voert door het lege poldergebied naast Bunschoten, maar dat wordt niet als een groot nadeel ervaren.

Op 9 december kan men ongeveer 10 kilometer verderop terecht bij de Koude Polderloop. In Nijkerk heeft men de keuze uit de twee standaardafstanden, te weten de 5 en de 10 kilometer. Start en finish op een inspirerend bedrijventerrein (gaap) en het parcours gaat door de polder ten noorden van Nijkerk. Het is duidelijk, voor liefhebbers van (saaie) polderwegen is het begin december smullen met twee wedstrijden.

Zondag 10 december wordt het pas echt interessant bij de SportOptimaal Cross. Waarom dan wel? Simpelweg omdat deze cross over het loodzware parcours van de motorcrossbaan van Salz voert. Prachtig uiteraard en twee afstanden, 4 en 8 kilometer, voor de schappelijke prijs van €5,-. Wat mij betreft een aanrader!

Vervolgens is het drie weken wachten tot 31 december, de datum waarop de Sylvestercross wordt gehouden. Met recht een klassieker en bijna heel crossliefhebbend Nederland is in Soest aanwezig. Niet zo moeilijk gezien de enorme keuze in afstanden welke allemaal door de schitterende natuur van de Soesterduinen voeren. Dus wie wil ontsnappen aan de oliebollen of nog even goed voor de dag wil komen op de laatste dag van het jaar, op naar deze aanrader.

Tenslotte nog twee evenementen waar men in groepsverband, al dan niet serieus dan wel onder kerstinvloed, kan hardlopen: de maandelijkse gratis parkrun (altijd eerste zondag in de maand) en de Kerstmannenloop (ach ja, maar altijd een succes met dolenthousiaste deelnemers).

Tot zover het laatste overzicht van 2017 waar men zoal kan hardlopen in Amersfoort en directe omgeving. Doe je aan één of meer evenementen mee? Dan wens ik je veel succes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.