Hardloopevenementen in januari 2018 in Amersfoort en omstreken

agenda januari 2018

In het kader van promoot de hardloopsport in Amersfoort en directe omgeving staat hier elke maand een ‘overzicht’ waar men zoal in wedstrijdverband aan de start kan staan. Al een paar jaar verschijnen de ‘overzichten’ waarbij blijkt dat deze bijna altijd hetzelfde zijn. Voor de komende maand zou dat inhouden dat er iets geschreven zou worden over de Florijn winterloop in Woudenberg, die al jaren goed is georganiseerd en waar steeds meer lopers op af lijken te komen. Met als alternatief op dezelfde dag de winter bosloop van de Amersfoortse voetbalvereniging CJVV. Ook al vaste prik in de maand januari: de Henschotermeergames, ook al een prima georganiseerd evenement. Als je het simpel bekijkt dan kan je ieder jaar hetzelfde ‘overzicht’ publiceren.

‘Kan dat niet anders?’ vraag je je dan af. Ja graag, maar hoe dan? Een persoonlijk waarde-oordeel geven met een soort evenement van de maand als resultaat? Kan, maar wat bepaalt welk evenement het evenement van de maand zal worden? Soms is heel duidelijk wat NIET het evenement van de maand zal worden, maar dat was de vraag niet. Of moet je uitgaan van een soort onleesbare overzichten zoals de Consumentenbond altijd maakt waarin bijvoorbeeld een ranking wordt gemaakt op basis van inschrijfkosten per gelopen kilometer? Omdat ik wel van cijfers houd maar niet wil doorslaan laat ik dat achterwege. Of moet het iets zijn van ‘wat krijg je als herinnering?’, denk dan aan een fraaie originele medaille of erwtensoep dan wel rookworst of erger: niks.

Kortom, makkelijk gezegd dat het anders kan, maar de vraag ‘hoe anders’ is niet snel te beantwoorden. Dan maar op dezelfde manier doorgaan, met uiteraard mijn eigen mening er in opgenomen. Dat levert zo nu en dan commentaar op als ik een wedstrijd ben vergeten (terecht, waarvoor dank) dan wel opmerkingen van lezers met teveel tijd (‘zoek eens een fatsoenlijke tijdbesteding!‘ zou ik die aan willen raden).

Na deze inleiding (wees gerust, niet elke maand zal deze zo lang zijn) is het tijd voor het overzicht waar men in januari 2018 aan de start kan verschijnen. Zoals aangegeven de Florijn Winterloop in Woudenberg, op 6 januari. Drie hoofdafstanden (10 Engelse Mijlen, 10 en 5 km), prima georganiseerd en …… een stuk rookworst na afloop. Het is dat ik niet mee zal doen (5 kilometer hardlopen in een acceptabele tijd zit er momenteel niet in), anders zou ik wel een blog over de ‘rookworst na afloop’ weten te maken.
Op dezelfde dag kan men in Amersfoort bij CJVV meedoen aan de winter bosloop over de kunstgrasvelden en een heel klein stukje bos. Dat laatste moet wel, anders kan het geen bosloop worden genoemd. Het is een aardig alternatief voor de Florijn Winterloop, want a) minder druk, b) een grotere kans op winst (zo is het toch Z.?) en c) nog ouderwetse lage inschrijfkosten met bijbehorende kneuterigheid.

Een week later, zaterdag 13 januari, kan men in Nijkerk terecht voor de Snertloop. Op het platteland staat ‘snert’ niet alleen voor erwtensoep, maar ook voor iets dat slecht is. Dat schijnt niet te gelden voor deze loop, met afstanden van 5 en 10 kilometer, dus niks ‘slecht georganiseerd’ maar gewoon erwtensoep na afloop.

Dezelfde zaterdag, 13 januari dus, kan men in Woudenberg terecht bij de wintereditie van de Henschotermeergames met op deze dag een keuze uit een korte run-atb-run (2.5 – 11 – 1.2 km), een lange run-atb-run (5 – 22 – 2.5 km) evenals een 10 kilometer zware cross. Prachtige omgeving, mooie parcoursen en een prima organisatie. Anders gezegd: prima wedstrijd voor wie flink wil afzien. Of ik zelf meedoe? Nee, wel een paar keer meegedaan en kan bevestigen dat dit een aanrader is, maar mijn atb is niet 100% in orde (anders gezegd: die atb is kapot, dus wie een werkend goed exemplaar over heeft mag zich melden), dus meedoen is daarom alleen al geen optie.

Om het feest compleet te maken is er twee weken later een tweede wintereditie van de Henschotermeergames, dit keer met alleen een ‘openbare’ 9 kilometer lange cross. Start tegen half 4, dan weet je dat het bij aan het einde schemerig zal zijn, maar dat kan wel mooie actiefoto’s opleveren.

Dan hebben we de wedstrijden voor deze maand gehad, rest alleen nog kort de lightrun en de maandelijkse parkrun te noemen, dit keer in Schothorst. En niet te vergeten de trainingsmarathon Amersfeurt-Utreg-Amersfeurt.

Genoeg keuze deze maand om begin 2018 al eens flink gas te geven tijdens een hardloopwedstrijd. Voor wie aan één of meerdere wedstrijden meedoet: veel succes en plezier.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Hardlopen, Run BIke Run, Triathlon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.