Waar blijven de wedstrijdverslagen?

Normaal gesproken is het vaste prik dat na de Florijn Winterloop op deze plek een ‘verslag’ volgt. Als oud-Woudenberger, die al bij de eerste editie aan de start stond, is het bijna een ‘verplichting’ om de eerste zaterdag in januari in Woudenberg aan de start te staan. Behalve dit jaar en, eerlijk is eerlijk, ook vorig jaar stond ik niet aan de start. Had ik vorig jaar last van mijn kuit, nu is de reden dat ik niet altijd lekker loop. Voor het gevoel loop ik zo nu en dan alsof ik heuvelaf ga terwijl ik een bocht naar links maak. Het ontbreekt er nog maar net aan dat ik met mijn rechterarm loopt te zwaaien onder het slaken van rare kreten *). Dit jaar dus geen ‘Woudenberg’. Jammer, maar helaas, ik had geen zin om als simpele vulling mee te doen.

Een week later staan de Henschotermeergames op het programma. Ook al zo’n leuk evenement, waarvan ik twee edities heb mee gedaan. De overige 3 edities moest ik aan mij voorbij laten gaan, simpelweg door blessures. 3 jaar geleden raakte is zelfs 4 dagen voor deze wedstrijd geblesseerd, waarbij de organisatie zich coulant opstelde. Voor mij mede een reden om dit evenement een speciale plek te geven en proberen altijd aan de run-atb-run mee te doen.
Bij een run-atb-run heb ik dan altijd een extra ‘niet-meedoen’-argument achter de hand: de atb zelf. Sinds eind 2017 vertoont de versnelling kuren. Dat is een kwestie van maken. Inderdaad, ware het niet dat de atb al op leeftijd is en een nieuwe atb meer voor hand ligt. Inmiddels besteld, maar de atb was nog niet ‘binnen’. Dus geen Henschotermeergames.

Blijft er weinig sportiefs over om over te schrijven. Wat ik overigens een paar maanden geleden ook al aangaf. Toch binnenkort maar wat meer over trainingsactiviteiten schrijven. Wordt vervolgd.

Blijft over: een foto van de eerste versie in 1988 van de Winterloop die begin januari werd geplaatst in het AD bij een artikel over de Florijn Winterloop 2018 (met als huiskamervraag ‘zoek Sporterjoost‘):

Winterloop Woudenberg 1988

*) een reden dat ik niet als Asicsfrontrunner in aanmerking zal komen. Los van het feit dat ik sinds vorig jaar op de zwarte lijst sta.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Blessure, Hardlopen, Run BIke Run, Sport, Sport van Sporter 2018 en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.