Hardloopevenementen in februari 2018 in Amersfoort en omstreken

Loopagenda februari 2018

In het kader van ‘promoot het hardlopen in Amersfoort en directe omgeving‘ volgt hieronder het overzicht waar men in februari zoal aan de start kan verschijnen. Waarbij opgemerkt dat het een ietwat saaie maand zal zijn voor degenen die in wedstrijdverband aan de start willen staan.

Zondag 18 februari kan men in Amersfoort aan de start verschijnen van één van de mooiste crossen van Nederland: de Bergcross. Deelnemers lopen rondes van 2.2 kilometer die zowel verharde paden bevatten als mul zand als ook bosgrond. Als het de dagen er voor heeft geregend kan men ook modder/blubber tegen komen. Om de looppret te verhogen is het een heuvelachtig parcours, zodat lopers redelijk uitgewoond over de finish zullen komen.
Prima aanrader voor een ieder die eens wat anders wil dan lopen over het vlakke asfalt. Uiteraard hebben crossliefhebbers deze loop standaard op hun planning staan.
Waarschuwing vooraf: Altis gebruikt deze cross als hun clubkampioenschappen cross, dus degenen die allergisch zijn voor oranje kunnen deze dag beter ergens anders hardlopen.

Dat was het dan weer voor deze maand wat betreft de evenementen waar men aan de start kan verschijnen. Blijft over: de maandelijkse parkrun, dit keer bij sportpark Zielhorst. Gezien het parcours kan je eerder spreken van een wielerbaanrun. Deelname is gratis en omdat de parkrun altijd op de eerste zondag van de maand gehouden is dat deze keer op 4 februari.
Denk je ‘pffff, weer die parkrun‘, dan kan je dezelfde ochtend terecht bij Runnersworld Amersfoort voor een ON-tbijt run, waarbij je schoenen van ON kan testen met na afloop een gratis ontbijt. Als er woordspelingen gemaakt gaan worden over woorden met ON, zoals ON-tbijt run, moet je oppassen dat men het niet over de ON-dingen zal hebben, maar dat terzijde.

Voor een ieder die bij de Bergcross aan de start staat: veel plezier en succes.

P.S.: AV Triathlon houdt zaterdag 17 februari hun clubkampioenschappen cross, dus wellicht dat dat een reden kan zijn dat er eventueel minder ‘blauwen’ aan de start van de Bergcross verschijnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.