Trainingsverslag: uren in het zadel en een Siberische beer

In vervolg op het trainingsverslag van twee weken geleden volgt hier een actueel verslag. Ook nu beperk ik mij tot fietsactiviteiten in het weekend. Je leest het goed, fietsactiviteiten, geen loopactiviteiten *), en ook nu twee weekenden voor de prijs van één.

Het eerste weekend waren de fietsomstandigheden goed te noemen. Op zaterdag ramde ik aan het einde van de middag door de polder van Hoogland-West onder het genot de geuren die enkele boeren met hun gierwerk wisten te produceren. Omdat het aan het einde van de middag was, leverde dat fraaie beelden op, waarvan er hieronder één zichtbaar is (liefhebbers van strontkarren moet ik teleurstellen, die staan niet in beeld):

Hoogland-West

Een best wel lekker rondje gefietst, alleen deed mijn Garmin bij thuiskomst wat moeilijk. Wat ik ook probeerde, uploaden van de activiteit lukte niet. Jammer, het is altijd leuk om terug te kijken waar ik zoal heb gefietst.

Zondag grofweg hetzelfde verhaal: weer lekker gefietst, een rondje zowel door de polder (dit keer zonder gier-geuren) als door het bos en bij thuiskomst weer een dwarsliggende Garmin. Kortom, de activiteit moest weer handmatig worden ingevoerd en op de één of andere manier voelt dat toch anders dan als de activiteit is vastgelegd met afgelegde-route-kaart. Overigens leverde deze rit wel een aardig plaatje op van een kasseienstukje:

Kasseien

Het weekend daarna stond, afgaande op berichten in de pers, in het teken van de Siberische beer. Siberische beer? Dat schijnt te maken te hebben met snerpende kou. Dat klopte ook wel, want het was redelijk fris op de fiets, maar het was duidelijk dat het nog voor de aankomst van de Siberische beer was. Zaterdagmiddag was de temperatuur een graad of 3 toen ik ging fietsen en met eerst wind mee en aan het einde wind tegen was er prima te fietsen. Uiteraard wel met licht tintelende vingers en tenen bij thuiskomst, maar dat hebben we er wel voor over. Wel zodanig koud dat ik onderweg geen zin had om sfeerfoto’s te maken. Dit keer werd de activiteit wel geüpload zodat ik in ieder geval bewijs is dat er is gefietst.

Zondag was een tikje frisser met een temperatuur rond het vriespunt en een stevigere wind dan zaterdag: de gevoelstemperatuur leek min 30 (minus een graad of 25). Een extra laagje kleding en oud-Hollandsche wijsheid (plastic zakjes om de voeten) zorgden voor een rit die redelijk uit te houden was. Een vergissing wat betreft de windrichting zorgde er voor dat halverwege de rit de zin fors was gedaald. Gelukkig was de echte beer nog niet gearriveerd, kan je nagaan hoe het geweest zou zijn als die er wel was geweest. Afgezette tenen en vingers met als gevolg een arbeidsongeschikheidsverklaring schat ik zo.

Na afloop zorgde de Garmin in ieder geval voor een ‘warm gevoel van binnen’ door de activiteit te uploaden zodat ik van beide arctische **) ritten bewijs heb. Waarbij ik de twee varianten van een kaartje naast elkaar heb gezet. Niet zo lastig aan te geven welk kaartje het meest duidelijk is:

routes 24 en 25 februari 2018

*)   volgende keer een verslag van wat hardloopactiviteiten;
**) overdrijven is een vak;

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.