Hardloopevenementen in maart 2018 in Amersfoort en omstreken

Loopagenda februari 2018

Maart is de maand waarin het aantal de wegwedstrijden toeneemt en het crossseizoen op zijn eind loopt. Het is de maand waarin veel marathonlopers de vorm proberen aan te scherpen in afwachting van de marathon van Urecht of de grootste voorjaarsmarathon in Nederland, die van Rotterdam (overigens zonder alle andere marathons tekort te doen). Valt er de komende maand voor die lopers nog wat aan te scherpen in Amersfoort en omstreken? Dat valt enigszins tegen met één weg- en één baanwedstrijd.

Zaterdag 10 maart kan men 5 of 10 kilometer hardlopen bij de Veluwepoortloop in Nijkerk. Prettig geprijst, een parcours door het buitengebied van Nijkerk (met kans op boerengeuren) en een gemoedelijke sfeer, kortom een prima evenement om ‘de benen te testen’, om eens een hardloopcliché te gebruiken.

Ruim twee weken later kan men dinsdag 27 maart terecht op te atletiekbaan in Amersfoort voor de eerste wedstrijd van de Keistad baancompetitie, de 3000 meter. Let er wel op dat je niet voor een individueel nummer kan inschrijven maar voor de gehele serie en dat de inschrijving al op 17 maart sluit waarbij ook nog eens geldt dat ‘vol is vol’. Prima evenement en voor een ieder goed om snelheid op te doen, dan wel een pr te lopen op een officiële afstand.

Dan zit het er voor deze maand al weer op, hooguit kan gewezen worden op de maandelijkse gratis parkrun op zondag 4 maart, deze keer in het bij elke Amersfoorter bekende Stadspark Amersfoort.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Atletiekbaan, Hardlopen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.