Run#033 Loopgala

Loopgala 033#

Een paar jaar geleden zijn de vele loopevenementen uit de regio 033, Amersfoort en directe omstreken, in een loopcircuit opgenomen, het zogenaamde Run#033 circuit. Zoals men zelf aangeeft “Het hardloopcircuit van Amersfoort”. Daar zou je nog aan kunnen toevoegen “van hardlopers voor hardlopers”. Een zeer origineel idee waarbij het principe simpel is: per evenement kan men punten verzamelen en wie aan het einde van het jaar/seizoen de meeste punten heeft is de winnaar.

Daar hoort uiteraard een huldiging bij *): zaterdag 14 april wordt het Loopgala Run033.nl gehouden. Ik citeer de site, want beter kan ik het niet omschrijven: “(…) reiken we de prijzen uit aan de winnaars van het Run033.nl-klassement over het loopjaar 2017. Iedereen is welkom op deze avond waarop je de winnaars kunt feliciteren. Ook zijn er vele organisatoren van de loopevenementen uit onze regio-033 aanwezig met wie je informeel van gedachten kunt wisselen.”

De locatie is niet een ‘kantine met zweetlucht’ of een zaaltje bij de bejaardensoos, men heeft gekozen voor de stijlvolle locatie van Golfclub Hoogland. Verder geen fratsen, het programma vrij simpel: ontvangst, prijsuitreiking en netwerken (borrelen). Let op: het borrelen is voor eigen rekening, maar wellicht dat de winnaars in een vrijgevige bui zijn en de aanwezigen trakteren op een ‘rondje’. Hierbij opgemerkt dat met een ‘rondje’ niet een hardlooprondje door de aanpalende polder wordt bedoeld.

Dit loopgala is een prima initiatief en het verdient de aandacht en medewerking van hardlopers uit de regio. Daarom: hardlopers (en hardloopliefhebbers) uit Amersfoort en omstreken: zaterdagavond 14 april is men van harte welkom bij het Loopgala Run033.nl, zie ook de aankondiging op Facebook (oeps, daar gaat jouw privacy).

Hoor ik daar in de verte mensen blaten dat er toch al een prijsuitreiking is geweest? Even voor de duidelijkheid: het 033#run-circuit is het origineel, zij waren eerst, en later kwam er (met reden, maar dat is een ander verhaal) een concurrerend circuit, waarbij men bij de prijsuitreiking handig gebruik maakt van de naamsbekendheid van het Amersfoorts sportgala.

*) eerlijk is eerlijk, daar schortte het de laatste jaren enigszins aan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.