Hardloop combiklassement

Combinatieklassement

Laatste ontwikkeling op hardloopgebied in Amersfoort: de halve marathons van Amersfoort en Hoogland hebben een combinatieklassement opgezet. Simpel gezegd: doe aan beide evenementen mee en degene die de snelste tijd noteert wint het klassement. Goed bedacht, zeker om wat meer aandacht te geven aan beide evenementen. Overigens een eenmalig combinatieklassement omdat de Halve van Hoogland dit jaar voor het laatst zal worden georganiseerd.

Over klassementen gesproken, dat hebben we al eerder gezien. Zo was er dit jaar reeds het Eemland Cross Circuit bestaande uit de hardlooponderdelen van de Henschotermeergames en de Bergcross. Dit combinatieklassement was in 2016 uit nood geboren toen de beleidsbepalers van Altis het slimme idee hadden bedacht om hun evenement één dag na de Henschotermeergames te plannen. Het leverde in ieder geval een klassement op.

Reeds in 2013 was er sprake van een heus circuit waarin alle hardloopevenementen uit Amersfoort en omstreken waren opgenomen. In 2017 werd er zelfs een tweede circuit opgezet, dat exact hetzelfde doel voor ogen had. Mooi, weer een klassement.

De klassementsliefhebbers komen wat dat betreft goed aan hun trekken in Amersfoort, dat inmiddels als bijnaam hardloopklassementstad heeft. Gouden tijden voor de bobo’s, die kunnen bij de prijsuitreiking doen waar ze goed in zijn: gewichtig doen.

Voor je het weet zorgt het klassementsvirus voor meer combinatieklassementen. Zo gaan de geruchten dat er gewerkt wordt aan een Amersfoort-Noord loopklassement, bestaande uit de Emiclaerloop *) en de Wallenloop, waarbij de punten van de Wallenloop dubbel tellen. Ook wordt er gedacht aan een Hooglands loopklassement, bestaande uit de Hooglandse Dorpsloop en de 10 kilometer bij de Halve van Hoogland. Ook dit zal een eenmalig karakter hebben, zie de eerste alinea. In Leusden wordt gedacht aan een Leusdens combiklassement, waarbij de 5 kilometers van de Dorpsloop en de Hamersveldloop worden gecombineerd.

In Nijkerk schijnt er al gedacht te worden aan een Niekarks klassement (alleen voor inwoners van Nijkerk, in het kader van ons kent ons en wat van buut’n komt vertrouwen wie nie), waarin de 10 kilometers van de Halve van Nijkerk, de Koude Polderloop, de Hulckesteijnloop en de Veluwepoortloop worden samengevoegd.

In het kader van hoe meer klassementen hoe meer vreugd, volgt er binnenkort vast meer nieuws over klassementen. Helemaal fraai is de combinatie van de Amerena zwemloop en de 2019-versie van de zwemloop van AV Triathlon. Prachtig idee: een klassement dat bestaat uit evenementen in twee verschillende jaren; daarmee houdt je de spanning lang intact.

Organisaties die buiten de kaders durven de denken hebben het al over een combinatie van de Henschotermeergames en een beachvolleybal-toernooi. Het zogenaamde zand-happen-klassement.

Het is duidelijk: de hoeveelheid combinaties lijkt onuitputtelijk. Je zal als organisatie geen deel uitmaken van een combinatieklassement, dan heb je toch wat uit te leggen (kennelijk zijn er geen vrienden die iets met je samen willen doen). Hoewel … wellicht dat die samen een combinatieklassement kunnen opzetten.

De ultieme (natte) droom van de klassementsliefhebbers: een combinatieklassement van alle combinatieklassementen. Mooi toch, Amersfoort hoofdstad van de hardloopklassementen.

*) het is bekend, de Emiclaerloop wordt niet mee georganiseerd. Dus het zal een schijncombinatieklassement zijn.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Hardlopen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hardloop combiklassement

  1. Pingback: Loopgala Run033.nl | Joost van Loo

Reacties zijn gesloten.