Triathlon, nieuw sportmagazine

Triathlon

Voor (duur-)sportliefhebbers is een nieuw blad op de markt gebracht: Triathlon, waarbij het niet moeilijk is te raden wat de specifieke doelgroep is. Het blad is een samenwerking tussen het welbekende Runner’s World, zusterblad Bicyling en de Nederlandse Triathlon Bond. Grof gezien is het een speciale uitgave van het bondsblad Transition: het voelt in ieder geval hetzelfde, niet het ‘gladde’ papier van de RW of Bicycling, maar ruw (soort karton) papier.

Over het blad kunnen we kort zijn: dat is prima! Fraaie opmaak, interessante artikelen en bijbehorende fraaie foto’s. Artikelen over huidige topper Rachel Klamer, over Rob Barel die al sinds mensenheugenis aan de top staat, over de wereldkampioen paratriathlon Jetze Plat, toptriatleet Mario Mola (jaja, je voelt hem al aankomen met als kop ‘Super Mario’) en Bas Diederen. Plus een stukje over blessureleed, het onvermijdelijke onderdeel voeding en wat productinformatie. Plus nog veel meer interessante zaken met als resultaat bijna 100 pagina’s nuttige en interessante informatie.

Half Nederland zal het blad inmiddels wel hebben, want het wordt toegestuurd naar abonnees van Runner’s World, Bicycling en de leden van de NTB. Op voorhand is het al een succes, voor de ‘overigen’ geldt: op naar de bladenboer en €6.95 aftikken.

Geen kritiek? Mwhoa, hooguit dat witte letters op een oranje achtergrond minder prettig leest en her en der wat typefoutjes. Kortom, dat is te verwaarlozen.

Hieronder enkele afbeeldingen om een korte impressie te geven hoe het blad er zoal uitziet:

Dat men bij Runner’s World goed bezig is blijkt wel uit dit initiatief, evenals het zeer positief ontvangen fietsblad Bicycling. Waarbij de kans aanwezig is dat de zogenaamde spin-offs populairder worden. Want eerlijk is eerlijk, het loopblad is nog steeds van prima kwaliteit, alleen er is toch enige sprake van herhalingsoefeningen (‘alweer een schema voor een snelle 10 kilometer?’) en lijkt de schoenenspecial wel erg Amerikaans (sommige stukken tekst leken wel via Google Translate geplaatst te zijn) om eens twee zaken te noemen. Sorry Olivier.

Daarbij mag ik hopen dat deze eenmalige uitgave een zodanig succes wordt dat men besluit om toch op regelmatige basis dit blad uit te brengen. Desnoods 2 x jaar. Ik blijf er bij dat een triathlonmagazine los van het NTB bondsblad Transition zeer zal worden gewaardeerd. Als we het toch over eenmalige uitgaves hebben, dan heb ik nog wel een paar ideeën voor de makers van Runner’s World. Wat te denken van een speciaal Trailmagazine. Of een magazine voor de ouderwetsche hardloper, zeg maar voor die honderduizenden hardlopers die alleen willen lezen over hardlopen en niks moeten hebben van weer een modespecial, recepten voor linksdraaiende granola-smoothies, handleidingen voor hardloopselfies of alleen maar opgemaakte hardloopsters die lachend in de camera kijken.

Om met een foute slogan te eindigen: nadat je het fraaie Triathlon hebt gelezen, heb je zin om als een triatleet over de wegen te sjezen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Review, Sport, Triathlon en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.