Loopgala Run033.nl

Zaterdag 14 april vond de prijsuitreiking van het hardloopcircuit uit Amersfoort en omstreken plaats, te weten het Loopgala Run033.nl. Gezien de omgeving leek het mij aardig om het verslag ietwat ‘afwijkend’ te doen, maar hiervoor heb je wel enige fantasie nodig. Neem in het achterhoofd de stem van Philip Bloemendal of Gert-Jan Dröge en lees verder.

Het in het lommerrijke groen en landelijk gelegen fraaie clubhuis van Golfclub Hoogland was zaterdagavond 14 april de locatie van de prijsuitreiking van het enige echte loopcircuit van Amersfeurt en omstreken. In het horecadeel van het clubhuis verzamelde zich de crème de la crème van het regionale lopersgilde. Bij binnenkomst werden de aanwezigen getrakteerd op koffie met een versnapering. Het zal niemand verbazen dat de schaal snel leeg was want het loopvolk staat er om bekend elke gelegenheid met beide handen aan te grijpen om eerder verloren gegane calorieën aan te vullen.

Tegen half 8 nam ceremoniemeester Mark van Hoorn het woord, het was tijd voor het hoofdprogramma. Na een korte intro en het voorlezen van een stukje over klassementen *) was het tijd voor het uitreiken van de prijzen. Als je goed om je heen keek was dat ook de reden waarvoor de meeste aanwezigen waren gekomen, de konen waren rood van de opwinding.

Wat de prijzen betreft was men in een goede omgeving, want de meest prestigieuze prijs bij golf is het zogenaamde groene jasje, bij het loopgala run#033 is er ook sprake van jasjes. Navraag bij de winnaars leert dat de jasjes geen simpele trainingsjasjes zijn, maar ‘goed en lekker’ aanvoelen. Het mag geen verbazing wekken dat er na afloop veel tevreden gezichten rond liepen. Overigens werd Mark vakkundig geassisteerd door de altijd vrolijke en charmante Martha, dat mag ook worden vermeld.

Net op het moment dat de aanwezigen zich opmaakten voor de borrel werden er nog twee prijzen uitgereikt, namelijk die van het Eemland Cross Circuit. Deze prijzen werden beschikbaar gesteld door de hardloopspeciaalzaak die de regio flink in zijn greep heeft, namelijk Runnersworld. Als zijstap kunnen wij stellen dat deze speciaalzaak zijn zaakjes goed op orde heeft en kan men zich bij de andere speciaalzaak afvragen waar men de sloep **) heeft gemist.

Daarna werd het tijd voor het informele gedeelte. Terwijl een deel van de aanwezigen zich mocht uitleven op de indoor golfbaan, kon het andere deel genieten van, al dan niet alcoholische, versnaperingen. Lopers, organisatoren en andere belangstellenden wisselden, al dan niet sterke, verhalen uit, ondertussen zich te goed doende aan de zeer gewaardeerde bitterballengarnituur die door de gastvrouwen werd geserveerd.

Al met al kan het loopgala als een succes worden bestempeld, mede omdat het voor en door lopers is opgezet en het geen bijprogramma is van iets groters. Daarbij is het te hopen dat dit een jaarlijks terugkerend evenement wordt en dat met iets meer reuring vooraf de belangstelling volgende keer ook groter zal zijn.


De Philip Bloemendal of Gert-Jan Dröge modus kan weer uit.

Uiteraard met enkele sfeerbeelden ***):

Loopgala Run#033

Loopgala Run#033

Loopgala Run#033

Loopgala Run#033

*)     voor geïnteresseerden is het voorgelezen stukje na te lezen
**)   de locatie leent zich niet voor een simpele ‘boot’, maar eerder voor ‘sloep’ of ‘jacht’
***) meer foto’s kan men hier bekijken

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Amersfoort, Amersfoort en omstreken en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.