Hooglandse Dorpsloop van de zijkant

Vaste prik op een woensdagavond ergens half mei: de Hooglandse Dorpsloop, een wedstrijd over 10 kilometer. De loopomstandigheden leken beter dan de dagen er voor: prima temperatuur (niet te hoog) en droog. Hooguit stond er een straffe wind waar de lopers last van hadden en die wellicht enige invloed had op de gelopen tijden (zelf loop ik die tijden bij lange na niet, dus ik mag er eigenlijk helemaal niks over schrijven).

Vanaf de kant zag ik veel deelnemers en dat de kleur oranje overheerste, met een winnaar die met grote voorsprong over de finish kwam.

Kort gezegd: de Hooglandse Dorpsloop is een prima georganiseerd evenement, waar eigenlijk iets meer snelle lopers aan mee zouden kunnen doen (de snelle mannen en vrouwen van de blauwen lieten het flink afweten).

Hieronder drie actiefoto’s van de nummers 1 t/m 3 tijdens de derde ronde, achtereenvolgens Wesley van der Gouw, Jeroen Verboom en Niels Kerkhof. De fraaie opmars van Co Post, die uiteindelijk als derde finishte, heb ik gemist omdat ik zelf nog wilde trainen. Leuk om de loopstijl van de lopers te bekijken en om te zien dat de lokale vertegenwoordiger van ON Running zijn werk goed heeft gedaan.

Benieuwd naar de uitslagen, dan kijk je op deze pagina

Hooglandse Dorpsloop 2018

Hooglandse Dorpsloop 2018

Hooglandse Dorpsloop 2018

Om aan te geven dat er sprake was van een fraaie opkomst:
Hooglandse Dorpsloop 2018

Uiteraard heb ik nog een paar extra actiefoto’s gemaakt, voor de liefhebbers geheel vrij te downloaden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.