Hardloopevenementen in juni 2018 in Amersfoort en omgeving

Hardloopagenda mei 2018

In het kader van promoot de hardloopsport in Amersfoort en direct omgeving volgt hier het maandelijkse overzicht waar men in juni zoal aan de start kan staan.

Hèt evenement van Amersfoort is zonder twijfel de Marathon van Amersfoort, met afstanden van 5 kilometer tot en met de hele marathon. Start en finish bij het Eemplein (ik wilde schrijven ‘sfeervolle’, maar dat is overdreven), waarbij voor elke afstand de laatste anderhalve kilometer door/over de prachtige binnenstad/singels van Amersfoort gaat. Ook een estafette en een wandeltocht (21 kilometer!) staan op het programma, hoewel dat laatste onderdeel volgens sommigen overdreven is.
Het evenement vindt plaats op zondag 10 juni en elke Amersfoorter die een beetje kan hardlopen zou hier aan mee moeten doen.

Een paar dagen later (woensdagavond 13 juni) kunnen triatleten aan de bak bij de Flitstriathlon in Nijkerk. De start vindt plaats via de zogenaamde tijdritformule, waarbij er om de 10 seconde gestart wordt door de individuele deelnemers. Deze tijdritformule is uniek en super spannend, met afstanden van 500 meter zwemmen in open water, 20 km fietsen door de polder en 5 km hardlopen. Meedoen kan individueel of als estafetteteam.
Inschrijven kan nog steeds. Dat is mooi, want vroeger was dit evenement binnen een paar weken ‘vol’. Wellicht dat het te maken heeft met de nogal hoge inschrijfkosten. Qua triathlon is het in ieder geval een aanrader.

Vrijdag 15 juni wordt de Businessloop georganiseerd. Een netwerk-hardloopevenement met afstanden van 5 en 10 kilometer, waarbij de opbrengst geheel ten goede komt aan het goede doel. Zoals de naam al aangeeft: bestemd om als bedrijf aan mee te doen. Kortom: trommel wat sportieve medewerkers op en doe mee. Medewerkers ja, er zijn bedrijven die zogenaamde ‘snelle jongens van buiten’ laten meedoen die verder weinig tot geen relatie hebben met het bedrijf. Daar win je in ieder geval niet de sympathie-prijs mee.

Alsof het nog niet genoeg is kunnen hardlopers zaterdag 16 juni een 5 of 10 kilometer hardlopen bij de Nieuwlandse Wallenloop, waarbij het parcours grotendeels is uitgezet over ‘de Wallen’ rondom de wijk Nieuwland. Het is een nieuw evenement, met als gevolg dat er parcoursrecords gelopen zullen worden (helaas: zonder bijbehorende bonus).
Extra aandacht bij dit evenement: er is een 1-km-run voor de racerunners, dat is een gloednieuw, paralympisch atletiekonderdeel. In maart 2018 is AV Triathlon een pilot gestart met een RaceRunninggroep.

Tenslotte kan worden gewezen op de maandelijkse gratis parkrun, dit keer 4 kilometer langs de Eem. Waarbij opgemerkt dat je wel over een enorme hoeveelheid fantasie moet beschikken om daarbij een park te ontdekken. Het gaat uiteindelijk om het hardlopen en dat is het belangrijkste, laten we het daar op houden.

Omdat de laatste afstand van de Keistad Baancompetitie, de 800 meter, is afgelast door onweer wordt die afstand ingehaald op dinsdag 12 juni. Er moet natuurlijk wel een winnaar komen bij de Keistad Baancompetitie en daarvoor is de 800 meter cruciaal.

Aan een ieder die aan één of meerdere evenementen mee zal doen: veel plezier en succes.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardlopen, Triathlon en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.