Hardloopevenementen in juli 2018 in Amersfoort en omstreken

In het kader van “promoot de loopsport in Amersfoort en omgeving” is hieronder het overzicht voor de maand juli opgenomen.

Juli is traditioneel de maand waarin de Henschotermeergames worden gehouden. Dit jaar op woensdagavond 11 juli. Het is al vaak aangegeven, maar de Henschotermeergames is een prachtig evenement, simpelweg omdat gebruik wordt gemaakt van het Henschotermeer en het pad dat er omheen ligt. Een schitterende omgeving, vaak mooi weer en een relaxte sfeer, kortom alleen maar redenen om daar aan mee te doen.
Zowel multisportliefhebbers als de hardlopers komen aan hun trekken. De eerst groep in verband met de Run-Swim-Run over de afstand 2,5km – 500m – 2,5km, de groep die bang is voor water kan meedoen aan de 15km estafette in duo’s waarbij ieder teamlid 3 keer 2,5km hardloopt.
Zeg, je moet toch toegang betalen om bij het Henschotermeer te komen? Los van het feit dat die onzin tot op heden (eind juni) nog niet werkt (gelukkig en dan heb ik het niet over de privacy die in het geding is bij gezichtsherkenning waar men mee wil werken), is toegezegd dat iedereen die op 11 juli na 18 uur komt, ofwel om mee te doen, ofwel om te kijken, gratis naar binnen mag. Voor het parkeren van de auto moet wel worden betaald, maar dat is al jaren gebruikelijk.

Een week eerder, woensdagavond 4 juli, kan men in estafetteverband meedoen met de Funtriathlon, een recreatief evenement waarbij men in estafetteverband 3 x een ultrakorte triatlon afwerkt: 200 meter zwemmen, 5 kilometer fietsen en 1 kilometer hardlopen. Kosten per team: 9 euro. Geen typefout, de kosten zijn inderdaad geen belemmering om mee te doen. Ook hier geldt: mooie omgeving en een gemoedelijke sfeer.

Dan zijn er nog twee evenementen: op de eerste zondag de Parkrun, dit keer in Leusden bij De Schammer. Ook hier hoeft men het voor de kosten niet te doen, die zijn er namelijk niet. Op donderdag 25 juli kan men gekleurde bandjes verzamelen tijdens de Rainbowrun. Zoals de organisatie fraai weergeeft: als je terugkomt heb je alle kleuren aan je pols en ben je klaar voor het feest van de Gaypride dat na afloop van de run op pleinen van Amersfoort losbarst. Afgaande op de berichten na afloop is het een gezellig evenement. Ook dit is een socialrun, er wordt geen tijd of klassement bijgehouden. Wel gaat het gerucht dat de eerste die binnenkomt verzekerd is van een bezoek aan de dark-room.

Uit bovenstaande blijkt dat voor elke duursporter wel één of twee evenementen zijn waar hij/zij aan deel kan nemen. In ieder geval veel plezier en succes gewenst.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Birkhoven, Hardlopen, Triathlon en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.