Pezen in de polder en jeukwoorden bij hardloopschoenen

Pezen/knallen/raggen in de polder

De laatste maanden *) staan hier geen wedstrijdverslagen en ook reviews zijn met een vergrootglas te zoeken (het aanbod is opgedroogd sinds deze site puur commercieel is gegaan). Om toch op regelmatige basis wat anders te melden dan de ‘waar kan ik in Amersfoort en omstreken aan de start staan’ ga ik twee onderdelen introduceren.
De ene is grofweg gebaseerd op een populair onderdeel in de Voetbal International, sfeerverslagen van de voorbereiding van voetbalclubs op het nieuwe seizoen. Heet het bij VI ‘Pezen in de provincie’, ik noem mijn onderdeel ‘Pezen in de polder‘. Simpelweg omdat de polder op slechts een paar minuten van het huis ligt en ik tegenwoordig meer fiets dan hardloop. Pezen, raggen, knallen … het komt allemaal op hetzelfde neer, maar ‘Pezen in de polder‘ klinkt wel lekker. Het is geen typefout, niks kezen, gewoon pezen en komt simpelweg neer op het volgende: op de fiets door de polder de nodige kilometers maken, het liefst met een snelheid die hoger ligt dan ‘rustig peddelen’, met regelmatig een stukje hardlopen aan het einde, puur om het hardloopgevoel in leven te houden. Nu ik het zo opschrijf: Raggen in de regio zou ook een mooie titel kunnen zijn.

Uiteraard niet zomaar, de bedoeling is dat er echt wel weer aan wedstrijden wordt meegedaan. Dat kan de Keistadtriathlon zijn (nog geen racefiets **), of de Bosmarathon dan wel Vlasakkerloop en wie weet wordt het pas volgend jaar en dan komt de Florijnloop als eerste naar voren (want goed georganiseerd en daar doe ik al sinds de eerste editie aan mee). Pin mij niet aan een datum of evenement vast, voor je het weet is het alweer 2020 en staan er hele andere evenementen op het programma. Pezen dus en daar valt vast wel e.e.a. over te schrijven.

Het andere onderdeel betreft het taalgebruik bij hardloopschoenen. Het is wijd en zijd bekend dat het bedrijfsleven barst van de onzintermen (scrum, agile, kantoortuin, blablabla en meer van dat soort jeukwoorden) die alleen maar bedoeld zijn om dure interimmers dan wel projectmanagers aan het vage werk te houden. Ook bij de introductie van nieuwe modellen hardloopschoenen lach je regelmatig de ballen uit de broek als men weer eens wat heeft verzonnen om een nieuwe hardloopschoen onder de aandacht te brengen.
Voorbeelden? Denk aan de Metarun van Asics die zogenaamde beste hardloopschoen ooit was. Een typisch staaltje ‘wij van WC-eend …’. Zeer recent nog de Solar Boost van adidas, met o o o wat origineel een heel evenement waarbij men bij zonsondergang (solar, voel je hem) de schoen introduceerde. Waarom niet bij zonsopkomst? Simpel, dat is veel te vroeg voor alle hipsters waar de schoen voor is bedoeld. Zo kunnen we nog wel even doorgaan, maar dat bewaren we mooi voor volgende keren. Tips? Altijd welkom!

Kortom, binnenkort meer leven op deze site.

*) sterker nog: al ruim twee jaar geen wedstrijdverslagen van eigen activiteiten;
**) als er iemand is die denkt ‘ach die racefiets stel ik in bruikleen beschikbaar en dat levert dan vast een mooi verslag op’, die kan zich melden.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Hardloopschoenen, Hardlopen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Pezen in de polder en jeukwoorden bij hardloopschoenen

  1. Pingback: Ploeteren in de polder (1) | Joost van Loo

Reacties zijn gesloten.