Hardloop ‘evenementen’ in Amersfoort e.o. in mei 2024

agenda mei 2024

In het kader van “promoot de duursport in Amersfoort en omstreken” volgt hieronder het overzicht met evenementen waar je in mei 2024 aan mee kan doen in de regio 033. Een zeer interessante maand, lees maar mee:

Op dinsdag 7 mei staat de afsluitende 800 meter van de Keistad baancompetitie op het programma, waarna het eindklassement kan worden opgemaakt. Plus de welbekende after-party, waarbij bezoekers ook zeker bij worden uitgenodigd.

Zondag 12 mei wordt er eindelijk weer eens een zwemloop georganiseerd. Jarenlang werd er door AV Triathlon rondom het sportfondsenbad een zwemloop georganiseerd, sinds het nieuwe zwembad De Amerena is geopend is er één keer een zwemloop georganiseerd, waarna het stil werd. Tot dit jaar, waar vanuit zwemvereniging ZPC een nieuwe poging tot een zwemloop wordt gewaagd, met 500 meter zwemmen (met rolling start zoals men zo mooi omschrijft) en 5 kilometer hardlopen.

Drie dagen later, woensdag 15 mei, kan men in het prachtige Hoogland meedoen aan de Hooglandse Dorpsloop, waarbij de wedstrijd over 10 kilometer gaat. Het is alweer de 38-ste editie en de 10 kilometer is officieel opgemeten, dus een PR op deze afstand telt ook echt als PR.

De maand wordt afgesloten op zondag 26 mei met de Halve van Amersfoort, waarbij je naast de halve marathon ook kan kiezen uit 5 of 10 kilometer. Altijd een waar loopfestijn voor een ieder uit Amersfoort om aan mee te doen.

De maandelijkse parkloop is deze keer al op 16 mei waarbij je in rustig tempo het parcours van de 5 km van de ‘halve van Amersfoort’ kan verkennen.

Dat was het voor mei 2024, aan ieder die aan één of meer evenementen meedoet: veel plezier en succes.



Dit bericht werd geplaatst in Amersfoort, Amersfoort en omstreken, Atletiek/triathlon, Atletiekbaan en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.